“Gilgamesh”

Forlagsredaktør på KRONSTORK og forfatter Peter-Clement Woetmann har inviteret forfatteren Morten Søndergaard og Sophus Umberto Søndergaard Helle der sammen har oversat det gamle værk Gilgamesh til dansk - til en samtale om deres arbejde.

Morten Søndergaard er digter og har gennem hele sit forfatterskab beskæftiget sig med litteratur på tværs af medier" musik og marmor, papir og pilleæsker, gulve og gavle" men det er første gang, han arbejder med lertavler og kileskrift. Hans søn Sophus Helle er ph.d.-stipendiat i Litteraturhistorie med en kandidatgrad i Assyriologi. Han har en særlig ekspertise i babylonsk litteratur og stor forkærlighed for netop Gilgamesh. Tilsammen har de pustet nyt liv i det udødelige digt.
Fire tusind år efter at man i oldtidens Irak fortalte de første historier om kong Gilgamesh" helten der jagede evigt liv" lever hans fortælling stadig videre. Det babylonske epos er et enestående eksempel på, at en fortælling kan brænde sig gennem tiden og forblive aktuel på tværs af årtusinder.
Gilgamesh er et af verdenslitteraturens ældste hovedværker, og i dag bliver man stadig rørt af de oldgamle følelser som eposset skildrer med poetisk præcision: kærlighed og sorg, rastløshed og dødsangst, venskab og vildskab.
Ny oversættelsen af Gilgamesh blev forvandlet til teaterforestilling af Hotel Pro Forma i foråret. Gilgamesh vandrede gennem Glyptotekets sale, i selskab med antikkens skulpturer og Hotel Pro Formas installationer førte tilskuerne gennem en række rørende møder med døden, guder, monstre og mennesker.

Dato: 
Lørdag, 31 august, 2019 - 14:00
Entré: 
70 kr.
Sted: 

Kunsthal 44 Møen

Kunsthal 44 Møen is a an international exhibition site based on a long-standing collaboration between Møn based artists such as Bjørn Nørgaard, Ursula Reuter Christiansen, the deceased composer and Fluxus-artist Henning Christiansen and international actors connected with the FLUXUS-movement, with the German curator and art-collector René Block in front. Exactly those artists founded Kunstforeningen 44 Møen, who created Kunsthal 44 Møen and now runs the exhibition site. Læs mere » about Kunsthal 44 Møen

Kontakt tlf.: 
+45 2392 7119
Type: 

Adresse

Kunsthal 44 Møen
Fanefjordgade 44
4792 Askeby